Lustrum Firapeel met Middeleeuwse liederen

Lustrum Firapeel met Middeleeuwse liederen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
06/04/2024
14:00 - 19:00

Locatie
Marnixzaal Utrechtse Muziekschool

Categorieën


Logo Firapeel

Op zaterdag 6 april viert de Vereniging voor Mediëvistiek Firapeel haar 40 jarige bestaan! Deze feestelijke middag, met veel muziek, is ook toegankelijk voor niet-leden. Margot Kalse brengt om 17.00 uur een recital van middeleeuwse liederen van 1200 tot 1550. Kalse wordt begeleid door luitist Jeremy Bass. De middeleeuwse muziekgroep Datura houdt vanaf de inloop tot en met de receptie de stemming er in.

Behalve zang en muziek zijn er op 6 april vier interessante lezingen: Sofie Vanherpen vertelt een volksverhaal over een IJslandse vrouw, Janna Coomans brengt ons op de hoogte van boevenbenden in Europa, Jan van Capelle demonstreert zelfgemaakte middeleeuwse muziekinstrumenten en Ottelien Wildeman behandelt enkele hoogtepunten uit 40 jaar Firapeel. Pauline van Hoogenhuizen is dagvoorzitter. Het feest eindigt om 18.00 uur met een receptie.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@firapeel.nl onder vermelding van Lustrum. De kosten bedragen € 20,- voor student-leden, € 22,50 voor leden en € 25,00 voor niet-leden, dat is inclusief twee kopjes koffie of thee met koekjes en twee consumptiebonnen voor fris, wijn of bier.