Orpheus | De kracht van zang

Orpheus | De kracht van zang

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04/09/2021
20:15

Locatie
Theater de Warenar

Categorieën


Drieluik-barokopera en compilatie van delen van Orpheus-opera’s van Monteverdi, Charpentier en Rossi, uitgevoerd door Key2Singing en onder leiding van Margot Kalse.

Wie zou er niet ontroostbaar zijn? Je kersverse bruid is gestorven door een adderbeet … Orpheus wordt verteerd door verdriet en is vastbesloten zijn geliefde Euridice terug te halen uit de onderwereld. Met zijn ontroerende lierspel en hemelse zang weet hij de goden tot tranen toe te roeren. Zal het hem lukken het lot te keren en Euridice weer tot leven te brengen?

Niet omkijken

Op de weg terug vanuit de onderwereld mag hij niet omkijken. Hij hoort haar voetstappen niet. Volgt ze hem nog wel? De opera Orpheus vertelt het indringende verhaal van liefde, de kracht van muziek en zang, vertrouwen en menselijk falen. Key2Singing brengt een drieluik van de Orpheus opera’s van Monteverdi, Charpentier en Rossi, met regie van Claudia Berman en begeleid door een professioneel barokensemble. Voorafgaand aan de voorstelling geeft Ton Hol een inleiding waarin hij het verhaal van Orpheus en de ontwikkeling daarvan in de loop van de geschiedenis in verschillende culturen toelicht.

Tickets

4 september 2021, 20.15 UUR. Meet en Greet 22.00 uur