Songs of peace and consolation

Songs of peace and consolation

Songs of peace and consolation : 15th century Gregorian chant from the Low Countries

De zogenaamde Moderne Devotie, een spirituele beweging aan het einde van de 14e eeuw, zou het tegenwoordig uitstekend doen. Een sceptische houding ten opzichte van de institutionele aspecten van de kerk en bijzondere aandacht voor de individuele spirituele ontwikkeling: dat klinkt behoorlijk herkenbaar in onze dagen.

Op deze cd horen we de muzikale kant van deze beweging. Naast muziek voor de officiële liturgie van de kerk (zoals hymnen voor de getijden) zijn hier dus ook liederen te horen die meer voor privé devotie bedoeld waren. Het Trigon Ensemble zingt naast het officiële Kerklatijn klinken ook gezangen in het Nederlands van die tijd. De uitvoering biedt mooi verzorgde, geconcentreerde en inspirerende interpretaties.

CD bestellen

De prijs van deze CD is inclusief verzending € 24,95 binnen Nederland en € 27,95 daarbuiten. Maak het bedrag over op ING rekening 1581151 t.n.v. Margot Kalse. Vermeld bij uw bestelling uw adres en de code CDPEACE. De CD wordt dan bij u thuisbezorgd. IBAN: NL36INGB0001581151. BIC: INGBNL2A.

Luisteren