Trigon ensemble

Trigon is officieel Associate Partner van het SoundMemories project

Trigon was Associate Partner in het door HERA gesubsidieerde onderzoeksproject ‘Sound Memories: The Musical Past in Late-Medieval and Early-Modern Europe.’ Trigon verzorgde in 2018 en 2019 op het SoundMe symposium in Utrecht diverse concerten, in het kader van het onderzoek naar een handschrift van de Amsterdamse begijnen uit het begin van de 17e eeuw door Ulrike Hascher-Burger.

 

 

Ensemble Trigon, opgericht door artistiek leider Margot Kalse in 1998, staat voor een levendige, ‘authentieke’ uitvoering van vocale middeleeuwse muziek. Hoe de middeleeuwse muziek vroeger heeft geklonken kan niemand echt weten. Wat we erover kunnen weten, staat in de tractaten die er destijds over geschreven zijn.

Deze bestuderen en vanuit de originele bronnen werken brengt ons zo dichtbij de muziek als vanuit het heden mogelijk is. Dit is de benadering van Trigon. De groep werkt en zingt dan ook vanuit de originele notaties.

Inherent aan vroege muziek is de beweging, die deze sterk in zich draagt. Naast de modaliteit geeft deze beweging de muziek haar bezieling. Trigon beoogt in haar interpretatie deze beweging te verlevendigen en zo over te brengen, door een klank die letterlijk raakt door haar trilling.

Festival Van Vlaanderen en Oude Muziek Utrecht

Trigon was winnaar van de International Young Artist's Presentation te Antwerpen in 1998. Sindsdien werd zij uitgenodigd door het Festival van Vlaanderen Antwerpen, Tongeren en Brugge (BE) en door het Holland Festival Oude Muziek Utrecht (NL).

Verder trad Trigon op in de Early Music Series van de Warwick Arts Society (E), de Netwerk-serie van de STOOM (NL), de Dag van de Oude Muziek te Alden Biezen (BE), het Festival voor oude muziek van Brezice in Slovenië en op vele andere podia in binnen- en buitenland.