Zangpedagoog

Oefeningen voor aarding, houding en adem.

Zangpedagoog

Margot Kalse heeft een bloeiende zangles-praktijk in Leiden, waar ze les geeft aan zowel amateurs als professionals, op elk niveau. Naast zanglessen geeft Kalse ook cursussen en therapieën op basis van adem-, stem- en lichaamswerk.

Margot is erg goed in trouble-shooting. Een professional die door Margot wordt gecoacht zei het zo: 'Als geen ander kan ze, door een combinatie van horen, voelen en kijken, vinden waar het aan schort.

Margot geeft workshops en cursussen stemvorming. Ze is de vaste stemvormer en herstemmer van onder andere het Toonkunstkoor Leiden en coacht als specialist in het Gregoriaans én stemvormer de Schola Laudunensis.

Annette

Na 30 jaar zingen ben ik bij Margot eigenlijk weer opnieuw begonnen. Oude reflexen moesten afgeleerd, effectieve techniek kwam ervoor in de plaats. Ademhaling, klankvorming, algehele fysiek, alles komt aan bod. Het is de moeite waard. Nooit geweten dat mijn stem zo kan klinken.

Dominic

Singing teacher Margot Kalse excels in knowing how to get the best out of her pupils. She works in a very personal and careful way with her students, and she strives to allow each pupil to develop vocally so that they may both discover and come to know their own individual true singing voice.

Michiel

Margot heeft mij geleerd dat zingen meer is dan een simpel truukje. Het gaat om het vinden van je eigen stem in een wirwar van uiteenlopende factoren: de muziek, de tekst - betekenis en uitspraak, een goede ademhaling, positie van de strot, gebruik van de stembanden, een stevige lichaamshouding, zelfkennis, zelfvertrouwen, durf en opperste concentratie. Met engelengeduld wijst Margot je de weg en haalt daarmee het beste uit iedere leerling.

Christa

Margot benadert de stem als instrument dat je kunt leren bespelen. Haar lessen bestaan uit een mooie mix van technische oefeningen, ademhaling, klankkleur en 'gewoon lekker zingen'. In haar lessen bouw je vertrouwen op in je stem en verleg je ongemerkt je eigen grenzen en mogelijkheden. Na verloop van tijd komen je stem en je persoonlijkheid steeds beter met elkaar in overeenstemming.